Nadat Pierre Papin in 1959 Château pierre-bise kocht op zijn 50e, besloot Claude, de zoon van Pierre in 1974 terug te keren naar zijn vaders geboorteplaats in de Loire om zijn vader Pierre te helpen op Château Pierre-Bise. Na een tijd samen te hebben gewerkt nam Claude het domein over en breidde het uit tot een gigantisch domein met wel 50 hectare aan wijnvelden. Het dorpje Rochefort-sur-Loire ligt in het noorden van het Coteaux du Layon wijngebied. Alle wijnen worden op biologische wijze geproduceerd met de modernste technieken. Château Pierre-Bise hecht veel waarde aan de natuur en dus ook de druivenstokken. De grondsoorten in de Loire zijn uniek, en dat in combinatie met verschillende microklimaten werpt zijn vruchten af. Zo heeft Piere Bise bijvoorbeeld verschillende grassoorten gebruikt en worden de velden gebruikt om de lokale schapen te laten grazen. Zijn filosofie is dat het terroir een grote rol speelt voor zijn Loire wijnen dan dat de druivenrassen doen. Pierre-Bise gebruikt een traditionele Coquard pers, en inheemse gistculturen verzorgen de alcoholigsche vergisting. Alle wijnen worden gerijpt op barriques en grote eikenhouten vaten. De wijnen van Pierre-Bise zijn cold-climate wijnen, en zeer aan te raden om te kopen.
Blijf op de hoogte van al onze acties
Inschrijven voor onze nieuwsbrief