Louis Jadot Gevrey-Chambertin 2021

Louis Jadot

Zeer verfijnde en fluweelzachte rode Bourgogne. Mooie donkerrode pinot-noir, sterk geparfumeerd en volle en rijpe smaak. Ideale metgezel bij krachtige gerechten. Lees meer
Streek
Bourgogne - Cõtes de Nuits
Druif
Pinot Noir
€76,95
Op voorraad
Toevoegen aan winkelmandje... Het artikel is toegevoegd
  • Klanten beoordelen ons met een 9,5
  • Gratis afhalen in onze wijnhandel
  • Meer dan 100 wijnhuizen

Verhaal over

Chevrey-Chambertin van Jadot

In het noorden van de Côte de Nuits ligt het dorpje Gevrey-Chambertin. Het ogenschijnlijk uitgestorven dorpje heeft de grootste wijnproductie van de Côte d’Or. In de beroemde appalatie Gevrey-Chambertin zijn vele Grand Cru- en Premier Cru-wijngaarden te vinden. Deze ‘algemene’ Chevrey Chambertin-wijn is van zeer hoge kwaliteit en een perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Louis Jadot gaat alleen in zee met wijntelers die aan de beste kwaliteit leveren. Ieder jaar worden de afnameovereenkomsten gesloten op basis van de kwaliteit van de oogst.

Dit is een zeer gracieuze wijn met een delicate smaak. De aroma’s van moerbei, viooltjes en roos komen ook terug in het glas. Hoe langer deze wijn bewaard wordt hoe meer deze wijn zich gaat ontwikkelen.

Hoe lang kan je deze Jadot-Chevrey-Chambertin bewaren?

De wijnen uit Chevrey-Chambertin zijn zeer lang te bewaren. Louis Jadot zegt zelf dat deze wijn minimaal 10 jaar te bewaren is en het is echt geen ramp om de wijn na 20 jaar open te trekken. Een goede investering dus! De Jadot-Chevrey-Chambertin is een bewaarwijn, na een goede rijping die doorgaat op de fles, ontwikkelt de wijn zich. De Chevrey-Chambertin van Jadot kan zich ontwikkelen tot een volle, rijke, krachtige en vlezige wijn om heerlijk te van te genieten. Tonen van leer, zoethout en een beetje kreupelhout komen naar voren na een beetje geduld met deze prachtige Jadot-wijn.

Wijn-Spijs-combinatie:

Maak de (eenden)borst maar nat en reserveer enige tijd om te kiezen tussen deze prachtige gerechten die heel mooi gecombineerd kunnen worden met Jadot Chevrey-Chambertin: Geroosterde zalm, geroosterde kip, gegrild rood vlees zoals rundvlees, lamskoteletjes, ossobuco, stoofvlees, ragout, boeuf bourguignon of eend. Deze wijn is heel goed te combineren met patrijs, hert, jong wild zijn, teppanyaki rundvlees gecombineerd met aardappelpuree. Ook citeaux-kaas en de kaas Vacherin Mont d’Or is goed te combineren. Die laatste twee zijn streekkazen uit de Bourgogne. Onmisbaar voor een heerlijke bourgogne-avond.

Wijnprofiel