Fontanafredda Barbaresco 2015
Fontanafredda
- Klanten beoordelen ons met een 9,5
- Gratis afhalen in onze wijnhandel
- Meer dan 100 wijnhuizen
Verhaal over
Hoewel de Barolo waarschijnlijk de beroemdste wijn is op basis van de Nebbiolo-druif, hebben ook de wijnen uit het naburige Barbaresco een grote reputatie verworven. In het algemeen zijn ze fijner en eleganter van stijl. De wijn wordt gemaakt op basis van een selectie van druiven uit verschillende wijngaarden in de dorpen Treiso, Barbaresco en Neive. De druiven staan op fraaie hellingen, tussen de 250 en 300 meter. De gisting wordt opgestart met behulp van geselecteerde gisten, bij een temperatuur van 30-32º C, waarbij door overpompen schillen en gistende wijn goed met elkaar in contact blijven. Na een gisting van 10-12 dagen wordt de wijn overgebracht op deels barriques en deels foeders van 2000 en 3000 liter. Na een jaar wordt de wijn op fles gebracht. Ondanks zijn rijpe karakter heeft hij een mooie elegantie.