Donnafugata Contrada Marchesa Etna Rosso 2019
Donnafugata
- Klanten beoordelen ons met een 9,5
- Gratis afhalen in onze wijnhandel
- Meer dan 100 wijnhuizen
Verhaal over
Wijn Spijs combinatie Contrada Marchese:
De Contrada Marchese is een hele mooie rode wijn die te combineren is met: Pantelleria-stijl amberjacksteaks, meelbollen met worst en verse tomaat, tijm-lamskoteletjes met gestoofde worteltjes, gekruid gebraden varkensvlees en ossenhaas met eekhoorntjesbrood. Prachtige gerechten om mee te combineren. Ook goed te combineren met risotto, vlees, delicaat gekruide groentesoepen.
Uit welke omgeving komt de Contrada Marchese van Donnafugata?
Onze wijngaarden bevinden zich op de noordelijke helling van de Etna, tussen 730 en 750 meter boven de zeespiegel, een gebied dat wordt gekenmerkt door weinig regenval en koele en winderige zomers, die helpen om gezonde druiven te produceren. De bodem is zanderig en van vulkanische oorsprong: in Contrada Marchesa zijn de lavastromen gestold als een amfitheater rond de wijngaarden van Nerello Mascalese, die de luchttemperatuurschommelingen tussen dag en nacht accentueren.
Welke invloed heeft de Etna op deze wijn Contrada Marchese?
Met zijn uitbarstingen produceert de Etna "sciare", lavastromen die, door lange fysisch-chemische processen, leven geven aan vruchtbare en bebouwbare bodems. Elke sciara geeft specifieke kenmerken aan de bodem, waardoor de wijnen uit dit micro-territorium uniek zijn. De twee crus Fragore Contrada Montelaguardia en Contrada Marchesa Etna Rosso DOC zijn afkomstig van oude wijnstokken die hun wortels hebben in zeer oude lavastromen.
Hoe wordt de wijn Contrada Marchesa van Donnafugata gemaakt?
Contrada Marchesa is afkomstig van de wijngaarden die via de Etna-alberello en deels via het leiboomsysteem worden verbouwd. Hier zijn de temperaturen kouder en de rijping later. Na de zorgvuldige handmatige oogst van de druiven vindt op de triltafel een verdere selectie van de trossen en druiven plaats. Gisting in staal met maceratie op de schillen gedurende 10-12 dagen bij een temperatuur van 25°C. Rijping gebeurt gedurende 14 maanden op Frans eikenhout en daarna minimaal 12 maanden in flessen.