Donnafugata Ben Ryé Passito di Pantelleria 2018
Donnafugata
- Op werkdagen voor 15:30 besteld, is morgen in huis
- Gratis afhalen in onze wijnhandel
- Meer dan 100 wijnhuizen
Verhaal over
De Ben Ryé-wijn heeft een gouden kleur en een buitengewoon rijk boeket dat varieert van fruitige tonen van abrikoos, gele perzik en gekonfijte sinaasappelschil tot tropische hints van mango en papaja, gevolgd door hints van mediterrane struikgewas. In de mond worden deze fruitige aroma's gecombineerd met zoete nuances van honing. Met een buitengewoon evenwicht tussen fris en zoet, is deze Ben Ryè van wijnhuis Donnafugata een van de meest populaire dessert wijnen in Italië.
Wijn Spijs combinatie
Deze wijn is goed te combineren met droog gebak, chocolade met jam of ricottataarten. Probeer ook met blauwe kaas. De wijn is ook buitengewoon goed op zichzelf.
Wist u dat de Zibibbo-druif eigenlijk dezelfde druif is als Muscat? Dat is de typische zoete wijn-druif, veel gebruikt voor dessertwijnen, zoals deze wijn.
Hoe wordt de Ben Ryé-Passito di Pantelleria gemaakt?
De druiven worden handmatig geoogst en in kratten geplaatst. Tijdens de oogst vindt er al een zorgvuldige selectie plaats van de druiven. De Zibibbo-druiven worden eerst in de zon te drogen gelegd, daardoor krijgen ze meer concentratie en zoetheid. De oogst van Zibibbo bij Donnafugata duurt ongeveer 4 weken. Daarna worden de wijnen een maand gevinificeerd. Na de vinificatie rijpt de wijn 8 maanden op roestvrijstalen vaten en daarna ten minste 12 maanden op fles.
Wat betekent Pantelleria in de naam?
Patelleria is een klein vulkanisch eilandje tussen Sicilië en Afrika. In 1989 is Donnafugata begonnen met het produceren van wijn op dit eiland. De naam verwijst dus naar de herkomst van deze Ben Ryé-wijn. De wijngaarden liggen op terrassen die gemarkeerd worden met lavastenen muren. De wijnbouwtraditie van Pantelleria is gekwalificeerd Unesco Werelderfgoed. Deze wijnbouwtraditie is arbeidsintensief, want ook de terras-muren worden onderhouden door de werknemers van Donnafugata.