De Castellane Demi-Sec Champagne S/A
Castellane Champagne
- Klanten beoordelen ons met een 9,5
- Gratis afhalen in onze wijnhandel
- Meer dan 100 wijnhuizen
Verhaal over
Demi-Sec, is een beschermde Franse term voor een Champagne waar iets meer suiker aan toegevoegd is. Half zoet dus!
Achtergrondinformatie
De druiven worden op traditionele wijze geperst. De most wordt per soort gescheiden. Na een eerste gisting die een stille wijn geeft, wordt de most op houten vaten gebracht waarna men hem enkele maanden laat rusten. De Castellane maakt, als een van de laatste champagnehuizen gebruik van grote aantallen houten fusten. Door het lageren op fusten ontstaat een bijzondere smaak en krijgt de wijn een langere levensduur. In het voorjaar wordt de cuvée gemaakt. Het samenvoegen van verschillende wijnen, is een ware kunst. Ieder Huis heeft zijn eigen regels en zijn eigen geheim. Uit een verfijnde vermenging van wijnen van verschillende wijngaarden en druivensoorten ontstaat de cuvée die kenmerkend is voor de stijl van de Castellane.
Serveren bij 8 - 9 C graden.