Castello Monaci Negroamaro Salento 2020
Castello Monaci
- Klanten beoordelen ons met een 9,5
- Gratis afhalen in onze wijnhandel
- Meer dan 100 wijnhuizen
Verhaal over
Wijnomschrijving
De door wijnhuis Feudo Monaci geproduceerde Negroamaro heeft een bijzondere zachte smaak. Deze rode wijn is volledig gemaakt van de Negroamarodruif, deze Negroamaro-druif groeit op de wijngaarden in de hak van de laars van Italië, dit is het wijngebied Salento. Het gebied is rijk aan zonuren, door de ligging van de wijngaard krijgt de Negroamarodruif rijpe en dikke vruchten met een dikke schil, eindresultaat is een prachtige intense granaatrode kleur. Deze pure wijn, waarvan de druivensoort ook wel Maru Negroamaro wordt genoemd is van dit wijnhuis een van de meest populaire en beste rode wijnen. De Negroamaro-wijnstok worden dan ook steeds populairder in Italië. De omschrijving "Maru" is overigens een woord uit het Salentijns dialect voor "donker en streng". De Negroamaro-wijnstok staat voor de meest traditionele druivensoort in Puglia.
Terroir van deze Negroamarowijn
De grond waarop de wijnstokken goed gedijen bestaat uit diepe en droge gronden met een samenstelling van limoen, leem en kiezel. De wijnstokken van de Negroamarodruif worden verhoogd met een cordon cone cut volgens het Alberello Pugliese-principe. Daardoor zijn de opbrengsten laag. Een deel van deze voortreffelijke Negroamaro-wijn rijpt in roestvrijstalen vaten en een ander deel rijpt zes maanden in verschillend gebrande Franse vaten van eiken hout. Door dit rijpingsproces wordt er een opvallende complexiteit gecreëerd in deze nobele rode wijn.
Waar is deze Castello Monaci Negroamaro Salento goed mee te combineren?
Om van deze wijn extra te genieten is de Maru Negroamaro perfect te combineren met lam, geit of geroosterd donker vlees, maar ook met een oude kaas is er een match made in heaven.
Oordeel De Grote Hamersma: 8,5
“Negroamaro, de zwart-bittere. En dat klinkt grimmer dan hij smaakt. Hij houd het in dit geval op rijpe, donkere pruimen en hulp uit de houtzagerij. Daarom flink wat zoet en specerijen. Prima Maru. Niks te maren”.