Castel Firmian Riserva Lagrein 2020

Castel Firmian

Een fantastische Italiaanse rode wijn gemaakt van de lokale druif Lagrein. De wijn heeft een prachtige dieprode kleur en is waanzinnig goed gemaakt, want delicaat en gestructureerd tegelijkertijd. In … Een fantastische Italiaanse rode wijn gemaakt van de lokale druif Lagrein. De wijn heeft een prachtige dieprode kleur en is waanzinnig goed gemaakt, want delicaat en gestructureerd tegelijkertijd. In de neus ruik je rijp bosfruit en jam. In de mond aroma's van rijpe rode bessen, bramen en bosbessen, aangevuld met vanille en amandel door de houtrijp… Lees meer
Streek
Alto Adige
Druif
Lagrein
€10,95
Op voorraad
Toevoegen aan winkelmandje... Het artikel is toegevoegd
  • Klanten beoordelen ons met een 9,5
  • Gratis afhalen in onze wijnhandel
  • Meer dan 100 wijnhuizen

Verhaal over

Een fantastische Italiaanse rode wijn gemaakt van de lokale druif Lagrein. De wijn heeft een prachtige dieprode kleur en is waanzinnig goed gemaakt, want delicaat en gestructureerd tegelijkertijd. In de neus ruik je rijp bosfruit en jam. In de mond aroma's van rijpe rode bessen, bramen en bosbessen, aangevuld met vanille en amandel door de houtrijping. De wijn heeft zachte tannines en is goed in balans door de fijne zuren. Houtrijping vindt gedurende 10 maanden plaats in eikenhouten vaten.

Serveersuggestie

Deze wijn doet het goed bij pittige en rijke gerechten. Kruidige worstjes van de bbq, een goede stuk gegrild vlees, wildgerechten of een huisgemaakte lasagne, de lagrein wijn kan het allemaal aan.

Castel Firmian Riserva Lagrein

De Lagrein-druif is een trots van de regio Trentino. Ooit vooral gebruikt voor roséwijnen, heeft deze druif zich tegenwoordig bewezen als uitstekende basis voor rode wijnen. De smaak is vaak aards, met fruitige accenten van pruimen en kersen. Bij Castel Firmian krijgt de wijn extra body door een rijping op hout. De druiven worden op het juiste moment van rijpheid met zorg geoogst en geselecteerd. In de wijnmakerij ondergaat de wijn een klassieke vinificatie: de druiven worden ontsteeld en zacht geperst, waarna een temperatuurgecontroleerde fermentatie plaatsvindt bij 26°C, gedurende 12 tot 13 dagen. Na fermentatie rijpt de wijn 10 maanden in Franse eikenhouten vaten. Vervolgens krijgt de wijn nog 12 maanden rijping in roestvrijstalen tanks en op de fles, wat de smaak verder verfijnt. 

 

 

Wijnprofiel