Antinori Tignanello 2020 2020
Marchesi Antinori
- Klanten beoordelen ons met een 9,5
- Gratis afhalen in onze wijnhandel
- Meer dan 100 wijnhuizen
Verhaal over
Tignanello van Antinori bestellen
Antinori Tignanello stond aan de basis van wat wij nu kennen als een echte ‘Supertuscan’. De Italiaanse wijnmaker Piero Antinori is ooit in overtreding geweest volgens de wetgeving van het Chianti-wijngebied. Cabernet Sauvignon in combinatie met Sangiovese was niet toegestaan en werd 'gedeclassificeerd' tot Vino di Tavola. Maar ondanks dat was het meteen duidelijk, dit is een ware topwijn!
Marchesi Antinori Tignanello 2020 IGT
Het is toch wel het paradepaardje van Antinori, met verfijnde aroma’s. Hinten van tabak, bramen en kersen en zelfs hinten van kerrie. Geblanceerde tannines. Echt alles proef je in deze wijn, veel gerijpt rood fruit, zoethout en een lange, lange afdronk. Aanrader om te kopen!
Waar komt de Tignanello van Antinori vandaan?
De druiven voor deze Tignanello komen altijd van de gelijknamige 47 hectare grote, kalk-rijke en zuidwestelijk gelegen grote wijngaard “Tignanello”. Op circa 350 meter boven zeeniveau.
De geschiedenis van de Italiaanse Supertuscan
De geschiedenis van het wijnhuis Marchesi Antinori gaat ver terug tot dat Giovanni di Piero Antinori zich aansloot bij het gilde van de Florentijnse wijnmakers in 1385. Inmiddels 26 generaties wijnmakers later geeft de familie Antinori nog steeds direct leiding aan het bedrijf. Inmiddels staat de famillie Antinori-Marquis Piero aan het roer, en helpen zijn 3 dochters met het runnen van dit prachtige famillie-wijnbedrijf. Het woord Supertuscan is ontstaan omdat de wijnen in Toscane geproduceerd moesten worden. Met alleen de bekende inheemse druivenrassen. Deden ze dat niet? Dan werd de gewilde DOC status niet toegekend maar de lagere IGT status. Maar omdat het hier toch om hoog gekwalificeerde wijnen gaat noemen we ze Supertuscans.
Wat eten we bij de Marchesi Antinori Tignanello 2020 IGT?
De Antinori Tignallo kopen en bestellen al onze Valk Exclusief hotels ook voor de wijnkaarten in de restaurants. Omdat de wijn spijs combinaties eindeloos zijn. Hij past veel vleesgerechten met voornamelijk roodvlees, lekker van de grill. Lamsbout, of wildgerechten. Maar dit is ook een geweldige afsluiter bij van je diner bij de lekkere harde kazen.